U zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja

Uz suvremenu razglednicu Kutina priča i priču iz davnina...
Image

Lonjsko polje

Lonjsko polje je park prirode koji se proteže na preko 50 tisuća hektara poplavnih područja sjeverno od rijeke Save.

Najznačajniji ekološki element u Parku prirode Lonjsko polje su poplave koje se mogu dogoditi u bilo koje doba godine, zbog izvanrednih konstelacija rijeke Save i njezinih pritoka. Vodeni valovi su često jako veliki i Park prirode Lonjsko polje ima vrlo važnu ulogu kao sustav obrane od poplava za okolno stanovništvo.

U ovom mikroreljefu nastaje mozaik različitih staništa tipičnih za poplavljena područja

što je rezultiralo bogatoj ponudi različitih obilježja kao što su razne vrste vlažnih šuma, travnjaci i livade, razne vrste močvarnih staništa i vlažnih područja, ali i jaraka i kanala, kao rezultat dugogodišnjeg ljudskog utjecaja. Područje parka od oko 12.000 ha pašnjaka koriste goveda svih mještana. Oni su posljednji primjeri kulturnog krajolika koje se nekada rasprostirao po cijeloj srednjoj Europi sve do kraja 19. stoljeća. S najvećom koncentracijom autohtonih pasmina poput konja hrvatskog posavca, turopoljske svinje ili slavonsko-srijemskog sivog goveda u Hrvatskoj, oni predstavljaju jedinstveni način upravljanja pašnjacima i u isto vrijeme su jedna od najvažnijih staništa za veliki broj rijetkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Image
Image

Moslavina – potpuno iznenađenje!

Moslavina je mikroregija u središnjoj Hrvatskoj, nalazi se na prijelazu iz središnje Hrvatske u Slavoniju.

Ova raznolika regija, koja s jedne strane obuhvaća industriju, obrtništvo i gospodarstvo, s druge nudi prekrasne prirodne ljepote koje će malo koga ostaviti ravnodušnim. Brojne su atrakcije smještene u ovoj regiji, od prirodnih ljepota PP Lonjsko polje i RP Moslavačka gora, vinskih cesta, arheoloških nalazišta, sakralne baštine, pa do brojnih manifestacija i kulturnih događanja.

Kutina

Najveće središte Moslavine je Kutina, koja će ugodno iznenaditi svakog gosta. Uz suvremenu razglednicu Kutina priča i priču iz davnina

Od antičkih nalaza u predjelu Lipa, tradicijskog graditeljstva Crkvene i Radićeve ulice,  izložaka u Muzeju Moslavine i galeriji,  sa nezaobilaznim biserom sakralne arhitekture - crkvom Sv. Marije Snježne iz 18. stoljeća. Ne treba zaboraviti ni gastronomsku ponudu u kojoj se posebno ističe specijalitet „šaran na rašljama“ i izvorno moslavačko vino „Škrlet“.

Image

Posjetite nas

The King's Pub

The King's Pub

Volimo spoj tradicije našeg moslavačkog kraja sa suvremenim kulinarskim trendovima koji daju novi duh jelima koja su tu oduvijek. I ne bojimo se jednostavnosti - ona je znak majstorstva!

Repušnička Klet

Repušnička Klet

Visoko na moslavačkim brežuljcima, udaljena od grada i gustog prometa, okružena vinogradima i šumom, smještena je Repušnička klet. Ugošćujemo okupljanja do 150 osoba, svadbe do 110 osoba.

Vinea

Vinea

Urediti prostor da bude ukusno sređen i ugodan je samo prvi korak. Drugi je da u tom prostoru živi život i da se slave prijateljstvo. A treći je da u tom prostoru naši gosti dožive nešto lijepo.

Doživite Moslavinu uz ugodan odmor.

Ugošćujemo okupljanja do 150 osoba, svadbe do 110 osoba, a u našem su prostoru dobrodošle sve generacije, posebno djeca. Velika livada sa dječjim igralištem, golovima i ostalim sadržajima zabavit će djecu, a Vama omogućiti opuštanje, druženje i zabavu u najugodnijem okruženju s najlijepšim pogledom na Lonjsko polje.

Moslavački izbor

Free WiFi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur consectetur adipisicing elit.adipisicing elit.

Pogled na vrt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.consectetur adipisicing elit.

Privatne kupaonice

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.consectetur adipisicing elit.

TV ravnog ekrana

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.consectetur adipisicing elit.

Terasa u vrtu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.consectetur adipisicing elit.

Dječje igralište

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.consectetur adipisicing elit.

Kontaktirajte nas i doživite Moslavinu. Provjerite zašto